استان زنجان

معرفی شهرستان سلطانیه

سلطانیه با وسعتی حدود 156 هکتار در ناحیه مرکزی متمایل به غرب استان زنجان، 48 درجه و 48 دقیقه طول شرقی جغرافیایی و 36 درجه و 36 دقیقه عرض شمالی جغرافیایی با ارتفاع 1880 متر از سطح دریا در 40 کیلومتری جنوب خاوری استان زنجان قرار گرفته است.

معرفی شهرستان سلطانیه

سلطانیه با وسعتی حدود 156 هکتار در ناحیه مرکزی متمایل به غرب استان زنجان، 48 درجه و 48 دقیقه طول شرقی جغرافیایی و 36 درجه و 36 دقیقه عرض شمالی جغرافیایی با ارتفاع 1880 متر از سطح دریا در 40 کیلومتری جنوب خاوری استان زنجان قرار گرفته است. از شمال به طارم علیا (شهرستان زنجان) از شرق به حومه ابهر، از جنوب و جنوب غربی به شهرستان خدابنده و از غرب به شهر زنجان محدود می‌گردد. سرچشمه رودخانه زنجان رود از شمال مرکز بخش سلطانیه بوده و به طرف زنجان ادامه پیدا می‌کند. کوه‌های هادچه، ساری‌داش در جنوب، کنک دره و قره داش در جنوب شرقی و کوه‌های یان‌بلاغ و آغ‌داغ در شمال و جنوب این بخش قرار گرفته‌اند. سلطانیه در فاصله هفت کیلومتری شمال کوه‌های سلطانیه و دوازده کیلومتری جنوب کوه‌های طارم و در چهار کیلومتری از جاده ترانزیتی (تهران، زنجان، بازرگان) واقع شده است.
چمن طبیعی سلطانیه بخشی از فلات زنجان - ابهر را در بر گرفته که این فلات از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی که در سمت شرقی- غربی امتداد دارد تشکیل شده است که با وسعت تقریبی 35 کیلومتر مربع به طول 20 کیلومتر و عرض متوسط دو کیلومتر در سمت جنوب این فلات قرار گرفته است. شیب عمومی ناحیه از جنوب به شمال و از شرق به غرب است و شیب شهر بسیار اندک و در برخی نواحی به صفر می‌رسد. کاوش‌های زمین‌شناختی، حاکی از این نکته است که در عمق 60 سانتی متری سراسر محدوده اراضی چمن سلطانیه را خاک سفید یکدست فرا گرفته است که خود مانع از نفوذ آب به اعماق زمین شده و در نتیجه آن، عمل آبیاری چمن به گونه‌ای طبیعی و پیوسته صورت می‌پذیرد. این ویژگی سبب ایجاد یکی از زیباترین چمنزارهای  دنیا شده است که از آن در متون جغرافیایی به نام « پرری » یاد می‌شود.
وجه تسمیه سلطانیه
نام قدیم سلطانیه شهرویاژ، شهرویاز و شهرویان بوده و از توابع قزوین بشمار می‌رفته است و مغولان آن را " قورآلان" نامیده و هنوز هم روستایی بنام " اولان" در نزدیکی سلطانیه دیده می‌شود. شاردن در سفرنامه خود درباره پیشینه شهر سلطانیه می‌نویسد: « سلطانیه یکی از بلاد باستانی پارتها می‌باشد »، اما نشانی آن را نام نبرده است. بسیاری از نویسندگان و محققین اروپایی بر این باورند که سلطانیه بر روی بقایای تیکراناکرت بنا شده است. کرت در فارسی باستان به معنی شهر و بلده و تیکران نیز نام یکی از پادشاهان است.
حمداله مستوفی درباره مکان شهر سلطانیه در تاریخ گزیده نگاشته است: محل این شهر در جایی بود که مغولان بدان "قنقوراولانگ" می‌گفتند و "اولانگ" مرتع و چمن را گویند.

 
جاذبه‌های گردشگری شهرستان سلطانیه
گنبد سلطانیه
ارگ سلطنتی (کهندژ) سلطانیه
مجموعه تاریخی چلبی اوغلی
بقعه ملاحسن کاشی
معبد تاریخی داش کسن
روستای تاریخی ویر
معبد اژدها
وضعیت تأسیسات گردشگری شهرستان
- هتل : 1 واحد
- هتل آپارتمان : ندارد
- مهمانپذیر : 1 واحد
- اقامتگاه بومگردی: 1 واحد
- مجموعه  گردشگری : 1 واحد
- مجتمع خدماتی- رفاهی و گردشگری : 2 واحد
- سفره خانه سنتی : ندارد
- واحد پذیرایی بین‌راهی : 5 واحد
دفاتر خدمات مسافرتی : ندارد

زمان:
بازدید: 3576

آرشیو اخبار استان

دسته ها

آرشیو خدمات دستگاه ها

دسته ها

DNN