نمایش جزئیات مطلب

تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان معاون وزیر بهداشت: سرمایه‌گذاری در حوزه درمان، با دانش و نیروی انسانی قوی میسر است

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بدنه‌ی دانشی و تربیت نیروی انسانی، قوی و محکم نباشد، هر سرمایه‌گذاری دیگری در حوزه درمان، پاسخ درازمدتی نخواهد داشت.

تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان معاون وزیر بهداشت: سرمایه‌گذاری در حوزه درمان، با دانش و نیروی انسانی قوی میسر است

تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان
معاون وزیر بهداشت:
سرمایه‌گذاری در حوزه درمان، با دانش و نیروی انسانی قوی میسر است

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بدنه‌ی دانشی و تربیت نیروی انسانی، قوی و محکم نباشد، هر سرمایه‌گذاری دیگری در حوزه درمان، پاسخ درازمدتی نخواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری وبدا زنجان، دکتر عباس عبادی، در آئین تکریم و معارفه روسای دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تکریم یاد و نام شهدا به ویژه شهدای سلامت، اظهار کرد: امروز دشمن و بدخواهان عزت نفس و اعتماد قشر جوان را نشانه گرفته‌اند و لذا، امید و امیدآفرینی از مسئولیت‌های تک‌تک افراد است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در این شهر، استان و این جمع گمنامانی هستند که یکی از تکالیف دکتر دین‌محمدی کشف این گمنامانِ توانمند و استفاده از ظرفیت‌های علمی، دانشی و مهارتی آنها برای ارائه خدمت باکیفیت به مردم است.

وی با اشاره به نکات ارزشمندی که در این مراسم از سوی سخنرانان گفته شد، نهیبی به اهالی سیاست بود که مردم را وجه‌المصالحه موضوعات قدرت خودمان قرار ندهیم، اظهار امیدواری کرد این بیانات فقط کلامی نباشد و تک‌تک ما گوش فرادهیم.

به گفته دکتر عبادی، همه ما و تک‌تک شما بزرگواران، بر اساس مالیاتی که مردم ریال به ریال از سال‌های گذشته پرداخت کردند، تحصیل و رشد کردید و دیده شدید. لذا باید از فرصت‌های در اختیارمان و مسئولیت‌هایی که به ما محول می‌شود، در جهت خدمت و ادای دین به مردم، استفاده کنیم.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: حوزه سلامت یکی از حوزه‌های مهمی است که شخص اول استان هم، موقعیت دانشگاه علوم پزشکی و حوزه سلامت را به عنوان یک نهاد سازنده سرمایه اجتماعی نام ‌بردند و این به این معناست که دکتر افشارچی، همانطور که از قبل حامی حوزه سلامت بودند، بعد از این هم حمایت‌های به خصوص معنوی و مادی را از دانشگاه و مردم شریف استان، خواهند داشت.

وی با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت که در مرحله اول با غربالگری بیماری دیابت و پرفشاری خون آغاز شد، اظهار کرد: خوشبختانه تا روز گذشته شاهد رکورد ۶۳ درصدی در جمعیت تحت پوشش بالای ۱۸ سال بودیم که این خود یک سرمایه اجتماعی است.

دکتر عبادی افزود: در فضایی که دشمن تلاش می‌کند غبارِ غم و ناامیدی ایجاد کند، اعتماد مردم به حوزه سلامت یک افتخار و سرمایه بزرگ اجتماعی است و البته این پویش، زنگ خطری را برای ما به عنوان مجریان سلامت به صدا درآورد که سال‌ها پیش باید به فکر می‌بودیم و آن، احتمال ابتلای تقریباً ۷۶۰ هزار نفر به پرفشاری خون و ۴۳۰ هزار نفر به پیش‌دیابت است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در مسیری قرار گرفتیم که بخش عمده هزینه‌های حوزه سلامت بالاجبار به حوزه درمان اختصاص می‌یابد که بخشی از روی ناچاری است، ادامه داد: عمده این هزینه‌ها می‌توانست با اصلاح سبک زندگی، آموزش مردم و ارتقای سواد سلامت در چند دهه گذشته برطرف شود و درحال حاضر هم مجبور به توسعه تخت‌های بیمارستانی نبودیم. شاید گسترش تخت‌های بیمارستانی یک شاخص توسعه باشد ولی از طرفی نشانگر این است که در حوزه پیشگیری و بهداشت می‌توانستیم ارزانتر کار کنیم.

وی با اشاره به تاکید موکد مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران سلامت و ریاست جمهوری در افتتاح‌های بزرگ بیمارستانی که توسعه تخت‌های بیمارستانی و توجه به درمان مهم است، ولی مهمتر از آن حوزه پیشگیری است، گفت: توجه به امورات روزمره مردم در حوزه سلامت مهم است و باید به شبکه بهداشت و نیروهای حد واسط، اندیشه و توجه کنیم.

به گفته دکتر عبادی، اگر به دغدغه‌های نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین و بزرگترین سرمایه سازمانی درمان، به شکل عام توجه نشود در چاه ویلی قرار خواهیم گرفت که هیچ وقت پر نخواهد شد. در حالی که می‌توانیم با هزینه بسیار کمتر و با استفاده از ظرفیت‌های خارج از حوزه سلامت و دانشگاه، با کمک سایر دستگاه‌ها در حوزه سبکِ زندگی سالم، زندگیِ ایرانی-اسلامی و با سرمایه‌گذاری کمتر و ارزان‌تر، شاهد امید به سلامت، در آینده باشیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی غیر از جنبه آموزشی پژوهشی که مشترک با دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم است، بخش خدمات هم دارد که دارای بیشترین نمود اجتماعی است و شاید بیشترین انرژی که از هر رئیس دانشگاه، وزیر و معاونانش گرفته می‌شود، مربوط به این حوزه است که سایر بخش‌ها را هم تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

وی با تاکید براینکه اگر بدنه‌ی دانشی و تربیت نیروی انسانی قوی و محکم نباشد، هر سرمایه‌گذاری دیگری در حوزه درمان، پاسخ درازمدتی نخواهد داشت، گفت: درمان شاید بتواند پاسخ اولیه و تسکین‌وار داشته باشد ولی باید اولویت اول، حوزه پیشگیری و اولویت دوم، حوزه درمان باشد. چه بسا حوزه آموزش و پژوهش که پشتوانه‌های علمی و تولید نیروی انسانی هستند هم، اهمیت‌شان کمتر از دو حوزه دیگر نباشد.

دکتر عبادی ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های دکتر بختیاری و تیم ایشان در توسعه حوزه درمان، با آرزوی سلامتی و توفیق برای دکتر دین‌محمدی، از بزرگواران حاضر درخواست کرد: در کنارِ دکتر دین‌محمدی با حداکثر انرژی تلاش کنند. چراکه نفع این موضوع، اول از همه، به مردم است.

به گزارش وبدا، آئین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان صبح پنجشنبه ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۲ با حضور دکتر عباس عبادی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آیت‌الله خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه و دکتر محسن افشارچی استاندار زنجان، مسئولان کشوری و استانی، اساتید و نخبگان دانشگاهی، در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه برگزار شد.