نمایش جزئیات مطلب

خود مراقبتی چیست ؟ خودمراقبتی، شکوفایی و سلامت خانواده

خود مراقبتی اعمالی است اکتسابی آگاهانه و هدفدار که فرد برای خود فرزندان و خانواده‌اش انجام می‌دهد تا سالم بمانند.

خود مراقبتی چیست ؟ خودمراقبتی، شکوفایی و سلامت خانواده


خود مراقبتی چیست ؟
خودمراقبتی، شکوفایی و سلامت خانواده
خود مراقبتی اعمالی است اکتسابی آگاهانه و هدفدار که فرد برای خود فرزندان و خانواده‌اش انجام می‌دهد تا سالم بمانند.

به گزارش وبدا – زنجان، خود مراقبتی اعمالی است اکتسابی آگاهانه و هدفدار که فرد برای خود فرزندان و خانواده‌اش انجام می‌دهد تا سالم بمانند از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود و خانواده خود حفاظت کند از بیماری‌ها یا حوادث پیشگیری کند بیماری‌های مزمن خود و خانواده خود را مدیریت کند و نیز از سلامت خود و خانواده‌اش بعد از ابتلا به بیماری‌ها یا ترخیص از بیمارستان حفاظت نماید.

خود مراقبتی شامل یک سری عادات و رفتارهایی است که فرد آگاهانه و هدفدار انجام می‌دهد تا سالم‌تر و شادتر زندگی کند تا کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کند و بتواند نیازهای جسمی، روانی اجتماعی و معنوی خود و خانواده را پوشش دهد تا یک زندگی متعادل را داشته باشد.

سفیر سلامت خانواده:
برای انجام خود مراقبتی لازم است اطلاعات کافی در خصوص مراقبت از خود داشته باشیم سفیر سلامت خانوار شخصی است که می‌تواند اطلاعات مربوط به سلامت را از پرسنل بهداشتی شاغل در پایگاه‌های سلامت به خانه‌های بهداشت دریافت نموده و به سایر اعضای خانواده منتقل می‌کند.

سفیر سلامت یکی از اعضای باسواد و تأثیرگذار خانواده ترجیحاً مادر خانواده می‌باشد که مسئولیت انتقال مطالب آموخته شده در حوزه سلامت و مراقبت فعال از سلامت خود و اعضای خانواده را بر عهده دارد.

ضرورت و فواید خود مراقبتی :
داشتن یک روال خود مراقبتی مؤثر مزایایی برای سلامتی دارد بعضی از این موارد عبارتند از: افزایش سلامت جسمانی یا افزایش مقاومت در برابر بیماری‌های واگیردار و غیر واگیر، حفظ سلامت جسمی، روحی و کاهش مشکلات روحی و روانی، تجربه سالمندی سالم ،تجربه جوانی سالم و با نشاط، احساس ارزشمندی و بهبود خلق و خو، افزایش انرژی و رسیدن به اهداف کاهش استرس و بهبود تاب آوری، قوی‌تر شدن روابط بین فردی، کاهش اضطراب و افسردگی، افزایش اعتماد به نفس، کاهش فرسودگی شغلی، افزایش شور و شوق جوانی و انگیزه برای موفقیت.