نمایش جزئیات مطلب

در حضور شاعر جوان «حسین طاهری»؛ نقد و بررسی کتاب «سررسید» 25 شهریور به سر رسید

کارگاه نقد و بررسی کتاب شعر «سررسید» اثر حسین طاهری با حضور منتقدان و اساتید برجسته شعر و ادبیات فارسی، دوشنبه بیست و پنجم شهریور ماه 98 در سالن اجتماعات کارخانه کبریت زنجان برگزار شد.

در حضور شاعر جوان «حسین طاهری»؛ نقد و بررسی کتاب «سررسید» 25 شهریور به سر رسید

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری زنجان؛ به مناسبت گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی، جلسه نقد و بررسی کتاب «سررسید» اثر حسین طاهری با حضور دکتر قربان ولئیی شاعر ملی و استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی و مدیر گروه ادبیات دانشگاه زنجان، دکتر بهداد بیرانوند منتقد و استاد دانشگاه، علیرضا سلطانی، حسین نجاری منتقدان پیشکسوت استان و جمع کثیری از شاعران استان عصر روز دوشنبه بیست و پنجم شهریور ماه 98 در سالن اجتماعات کارخانه کبریت زنجان برگزار گردید.

هدف از برگزاری چنین کارگاه‎هایی حمایت از صاحب اثر، تبادل آراء و اندیشه‌ها و بیان نقاط قوت و ضعف اثر است تا با برگزاری مستمر و مدام این جلسات و حضور شاعران جوان جهت هم‌افزایی و آگاهی‌بخشی آثار قدمی مثمرثمر برداشته شود.

کتاب «سررسید» مجموعه اشعار حسین طاهری است که طی پیشنهادی از سوی انتشارات نیماژ در سال 1395 در تیراژ 1100 و با 39 غزل به چاپ رسیده و وارد بازار نشر شده است و در همان نیز سال موفق شد به چاپ دوم برسد.

«سررسید» حاصل شعرهای سروده شده حسین طاهری در سالهای 92 و 93 است که عصر روز دوشنبه بیست و پنجم شهریور ماه توسط دکتر قربان ولئیی شاعر ملی و استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی و مدیر گروه ادبیات دانشگاه زنجان، دکتر بهداد بیرانوند منتقد و استاد دانشگاه، علیرضا سلطانی، حسین نجاری از منتقدان ادبی استان و جمعی از شاعران زنجانی در بوته نقد و بررسی قرار گرفت.

حسین طاهری شاعر جوان و فرهیخته استان ضمن تشکر از برگزاری کارگاه نقد برای مجموعه اشعارش در کتاب «سررسید» ابراز خرسندی کرد از اینکه بعد از مدتها فرصتی فراهم شد که در جلسات و کارگاه‌های ادبی حضور داشته باشد و با اساتید و دوستان دیداری تازه نماید. وی پس از معرفی کتاب‌ به قرائت سه غزل از اشعار خود پرداخت که یکی از اشعار دارای مضمون ایام محرم و سوگواری سید سالار شهیدان بود.

طاهری، آشنایی خود با فضای شعر و ادبیات را سال 89 عنوان کرد و افزود: در ابتدا مطالعات و سبک نوشتاریم بصورت کلاسیک بود ولی طی آشنایی که از طریق دوستان با حوزه هنری استان زنجان و انجمن های ادبی فریاد و اشراق داشتم اشعار و نوشته هایم سمت و سو گرفت.

شاعر جوان به حضور مستمر و مداوم خود در جلسات و همایش‌ها و جشنواره‌ها در سالهای پیشین اشاره کرد و گفت: درست است که به سبب مسایل کاری مجبور شده ام از فضای ادبی و حضور در کارگاه ها به دور باشم اما دلیل بر این نیست که از فعالیت شعریم فاصله گرفته باشم.

حسین طاهری اظهار داشت: برخی از شاعران ادبیات معاصر در پایتخت و یا شهرهای دیگر به حس بزرگ پنداری دچار هستند و این در حالی است که شاعران جوانی همچون من، باید در ادبیات جایگاه خود را بدانیم.

وی بیشتر مطالعه شعری اش را اشعار حافظ عنوان کرد و افزود: وقتی یک غزل سرا اشعار حافظ می‌خواند پس اولین و بزرگترین منتقد اشعارش خودش باید باشد و جایگاه خودش را بداند و بداند که در چه جایگاهی باید بنویسد.

شاعر جوان از اینکه کتاب شعرش در سال انتشار (سال 95) به چاپ دوم رسیده بود و هم اکنون در مراحل چاپ سوم است ابراز خرسندی کرد و گفت: برای من که یک شاعر شهرستانی هستم از اینکه اولین اثر ادبی بنده در مراحل چاپ سوم است، موفقیت بزرگی محسوب می شود.

دکتر قربان ولئیی؛ شاعر ملی و استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی و مدیر گروه ادبیات دانشگاه زنجان ضمن ابراز خرسندی از مطالعه اشعار شاعر جوان و غزلسرای استان، افزود: بنده در جلسات نقد کمتر به جزییات می پردازم.

دکتر ولئیی گفت: بنده اعتقادم به این است که به دلایل بسیاری ما در کشورمان در فضای ادبی منتقدی به شکل و شمایل مطلوب وجود ندارد.  وی یکی از دلایل عدم وجود منتقد در ایران را شکل نگرفتن نظریات ادبی در ایران بیان کرد و متذکر شد: چون نقد ادبی مبتنی بر نظریه ادبی است. وی افزود: شما تا ندانید شعر چیست و تا زمانیکه غایت و شگردهای شعری و سازه‌های شعری را نشناسید نمی توانید داوری کنید که آیا این اشعار شعر هستند یا نیستد.

شاعر ملی و عضو هیأت علمی و مدیر گروه ادبیات دانشگاه زنجان ادامه داد: ما در کشورمان در سرگردانی عجیبی به سر می‌بریم و این آشفتگی ادبی در کشور ما منجر به این شده که شاعران ما نمی دانند با چه تعریفی از شعر مواجه هستند پس به نظر بنده پرداختن به جزییات خیلی چاره ساز نیست.

وی اهالی و اقلیم استان زنجان شاعرپرور در شعر فارسی و ترکی خطاب کرد و افزود: بنده به عنوان یک کرمانشاهی به این نتیجه رسیده ام که 90 درصد از اهالی این اقلیم، حتی کسانی که سواد ندارند ذهنشان به شدت شعری است.

دکتر بهداد بیرانوند استاد دانشگاه و از دیگر منتقدین حاضر در جلسه نقد و بررسی کتاب «سررسید»، بزرگترین ضعف شاعر در کتاب «سررسید» را در فقدان جهان بینی و عدم فردیت عنوان کرد و افزود در این کتاب خواننده نمیداند سراینده این اشعار دارای چه شخصیت و روحیه و طرز تفکری است، آیا عاشق است یا فارغ، شخصی است سیاسی یا شخصی منزوی.

وی ادامه داد: شاعر جوان، حسین طاهری در اشعار خود از انزوا صحبت کرده است ولی هیچ ردپایی از انزوا در اشعارش به چشم نمی‌خورد.

دکتر بیرانوند در پایان سخنان خود، حس خیال نازکی و کودکانه در اشعار حسین طاهری در کتاب سررسید را خوشایند عنوان کرد.

گفتنی است در پایان جلسه نقد و بررسی کتاب شعر «سررسید»، دیگر منتقدین حاضر در نشست به نقد اشعار و پرسش و پاسخ با سراینده اشعار پرداختند و تقدیر از حسین طاهری شاعر جوان استان و دکتر قربان ولئیی منتقد اثر از برنامه‌های پایانی کارگاه نقد بود.

 

 

 

 

زمان:
بازدید: 465