نمایش جزئیات مطلب

در گفتگو با وبدا عنوان شد: روابط بین‌فردی موثر، تاثیر مستقیم بر روی سلامتی دارد

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، برقراری روابط بین‌فردی موثر را یک مهارت دانست که با تمرین و تکرار کسب می‌شود و تاثیر مستقیم بر روی سلامتی افراد دارد.

در گفتگو با وبدا عنوان شد: روابط بین‌فردی موثر، تاثیر مستقیم بر روی سلامتی دارد


در گفتگو با وبدا عنوان شد:
روابط بین‌فردی موثر، تاثیر مستقیم بر روی سلامتی دارد

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، برقراری روابط بین‌فردی موثر را یک مهارت دانست که با تمرین و تکرار کسب می‌شود و تاثیر مستقیم بر روی سلامتی افراد دارد.

فریبا نجفی در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان با بیان اینکه برقراری ارتباط موثر به معنای ابراز احساسات، نیازها و نقطه‌نظرهای فردی به صورت کلامی و غیرکلامی است، اظهار کرد: هنگامی که ارتباط برقرار می‌کنیم، دو خواسته اصلی اعم از تولید احساسات مثبت و رسیدن به هدف داریم و ارتباط در صورتی موثر خواهد بود که هر دو طرف به خواسته‌های خود برسند.

وی افزود: روابط بین‌فردی موثر علاوه بر اینکه تاثیر مستقیم بر روی سلامتی فرد دارد به رشد شخصیتی و هویت‌یابی افراد کمک می‌کند، بهره‌وری و موفقیت را افزایش می‌دهد، باعث ارتقای کیفیت زندگی می‌شود، سازگاری فرد را افزایش می‌دهد، باعث مقابله سازنده با استرس می‌شود و خودشکوفایی به همراه دارد.

نجفی، فراگیری ۴ حوزه مهارتی را برای برقراری روابط بین‌فردی موثر، ضروری عنوان کرد و گفت: اعتماد کردن به یکدیگر، برقراری ارتباط روشن و عاری از ابهام، پذیرش و حمایت یکدیگر و حل تعارض‌ها و مشکلات موجود در روابط بین فردی به شیوه‌ای سازنده، مهارت‌هایی است که فراگیری آنها برای برقراری روابط بین‌فردی موثر، لازم است.

وی با بیان اینکه اعتماد کردن به یکدیگر، مهم‌ترین حوزه مهارتی در برقراری روابط بین‌فردی موثر می‌باشد، خاطرنشان کرد: رمزآلود نبودن در مقابل دیگری، اطمینان حاصل کردن از اینکه رفتار فرد در مقابل فرد دیگر همواره یکنواخت و ثابت است، متعهدانه رفتار کردن نسبت به فرد مقابل، نشان دادن گرمی و پذیرش نسبت به دیگری، خودداری از قضاوت نسبت به فرد مقابل، قابل اعتماد بودن و صادق بودن از جمله مواردی است که توجه به آنها در برقراری روابط بین‌فردی موثر، ضروری است.

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص مهارت برقراری ارتباط روشن و عاری از ابهام، اظهار کرد: وقتی فردی با جملاتی صحبت می‌کند که با تو شروع می‌شود، فرد مقابل را در شرایطی قرار می‌دهد که احساس می‌کند باید از خود دفاع کند اما وقتی جملات با من شروع می‌شود، فرد احساس و افکار خود را بیان می‌کند و فرد مقابل ضرورتی برای دفاع از خود احساس نکرده و به اصطلاح گارد نمی‌گیرد.

وی پذیرش و حمایت یکدیگر را مهارتی مهم در برقراری روابط بین‌فردی موثر عنوان کرد و گفت: هر فردی احساسات، دیدگاه‌ها و رفتارهای مخصوص به خود را دارد و به همین دلیل ممکن نیست دو نفر در همه چیز کاملا هم‌عقیده و هم‌فکر باشند. مهم این است که فرد یاد بگیرد داشتن اختلاف نظر، کاملا طبیعی است و در آن صورت ارتباط بین‌فردی موثرتر و سالم‌تری برقرار می‌شود.

نجفی در خصوص نحوه حل تعارض‌ها و مشکلات موجود در روابط بین فردی به شیوه‌ای سازنده، اظهار کرد: اختلاف همیشه رخ می‌دهد. انسان می‌تواند از اختلاف بهره برده و به نفع خود عمل کند. ممکن است فرد نیاز به حفظ رابطه خوب با فرد مقابل در آینده داشته باشد. ممکن است اختلاف به دلیل تضاد در اهداف افراد باشد. اینکه اهداف و روابط انسان تا چه اندازه برای وی اهمیت دارند در حفظ و ادامه روابط بین‌فردی، تعیین‌کننده است.