نمایش جزئیات مطلب

رئیس سازمان نظام پزشکی استان در مراسم روز ماما اظهار کرد: ماما از مولفه‌های تقویت جمعیتِ سالم و نیروی جوانِ مولد است

رئیس سازمان نظام پزشکی استان، گفت: زیربنا، اقتدار و توسعه پایدار کشور، با نیروی جوان مولد بسته شده و ماما از مولفه‌های تقویت جمعیتِ سالم و نیروی جوانِ مولد است.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان در مراسم روز ماما اظهار کرد: ماما از مولفه‌های تقویت جمعیتِ سالم و نیروی جوانِ مولد است

رئیس سازمان نظام پزشکی استان در مراسم روز ماما اظهار کرد:
ماما از مولفه‌های تقویت جمعیتِ سالم و نیروی جوانِ مولد است

رئیس سازمان نظام پزشکی استان، گفت: زیربنا، اقتدار و توسعه پایدار کشور، با نیروی جوان مولد بسته شده و ماما از مولفه‌های تقویت جمعیتِ سالم و نیروی جوانِ مولد است.

به گزارش وبدا-زنجان، دکتر محمد محرمی، رئیس سازمان نظام پزشکی استان ظهر امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در مراسم گرامیداشت روز ماما در سالن‌ همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه گفت: زحمات ماماها بر مسئولان پوشیده نیست و جای تکریم و تقدیر شایسته دارد.

وی با بیان اینکه اولین علائم موقع تولد برای مادر و خانواده، توسط ماماها دریافت می‌شود، اظهار کرد: نقشی که شما در بهبود وضعیت مادران با گفتگو، انتقال تجربیات و اعمال مهارت ایفا می‌کنید، مصداق هنرمندی است که با دستان خود آهنگی می‌نوازد و هنرنمایی می‌کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه آموزش، بهداشت و درمان، تاکید کرد: ماما از پایه‌ترین واحد یک جامعه که خانواده است، مراقبت می‌کند و این نقش باید ضمن ارج‌گذاری، مورد تکریم حاکمیت نیز قرار بگیرد.

دکتر محرمی با اشاره به آماری درخصوص شیب جمعیتی در سال ۹۲، گفت: از سال ۹۲ تا ۴۰۰ شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم که این رقم در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ با ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید مواجه بود، این رقم در سال ۴۰۱ نسبت به سال قبلش، سه و ۶ دهم درصد و در سال ۴۰۲ نسبت به سال ۴۰۱، به یک و ۶ دهم درصد رسید که جای تقدیر و صد البته تلاش مضاعف دارد.

وی با تاکید بر تغییر نگرش در دیدگاه مسئولان حوزه سلامت درخصوص ماماها، گفت: شورای عالی نظام پزشکی به عنوان بالاترین نهاد تصمیم‌گیری صنفی در حوزه سلامت در بحث چالش‌های حوزه مامایی و تعرفه‌گذاری به‌ویژه درخصوص شعار "سفیر" به صورت خاص ورود کرده و در حضور وزیر بهداشت هم به بحث معیشت، حفظ کرامت و جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماها، تاکید کرده است.

به گفته‌ی دکتر محرمی، اصلاح نظام پرداخت، پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان، پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین فرآیند زایمان، پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل در مراکزی که با وجود متخصص، عمل زایمان را انجام می‌دهند، فراهم شدن امکان حضور مامای همراه در کلیه مراکز دولتی و خصوصی و اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات، از چالش‌هایی است که باید مدنظر قرار بگیرد.

این مسئول با تاکید بر توجه ویژه به قشر ماما از سوی حاکمان و مسئولان تاثیرگذار حوزه سلامت، افزود: سازمان نظام پزشکی استان، رویکرد ویژه‌ای نسبت به ماماها داشته و به ویژه در بحث تخلفات پزشکی، از حضور وکیل پایه یک و مشاور حقوقی قوی و توانمند، بهره‌مند است که همکاران ماما هم می‌توانند مشکلات حقوقی خود را با این مشاور، مطرح کنند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه قانون تکلیف کرده تخلفات حوزه پزشکی، در دادسرای انتظامیِ نظام پزشکی بررسی شود، اظهار کرد: در این راستا از دانشگاه درخواست می‌شود که جهت رسیدگی به پرونده‌های مامایی در پزشکی قانونی توسط یک ماما رایزنی کند که بتواند به‌حق از حقوق ماماها، دفاع کند.

دکتر محرمی درخصوص بازنگری در شرح وظایف ماماها در بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، گفت: خواهشمندیم در این خصوص برخورد و رویکرد توسط تیم نظارتی معاونت درمان دانشگاه، با احتیاط انجام گیرد.