نمایش جزئیات مطلب

شصتمین جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های استان زنجان با حضور استاندار برگزار شد

جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های استان در قالب دومین جلسه شورای راهبردی تصادفات با حضور استاندار، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان و سایر اعضا در استانداری برگزار شد.

شصتمین جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های استان زنجان با حضور استاندار برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان، غلامرضا کرمی، سرپرست معاونت حمل و نقل این اداره کل در ابتدای نشست به آمار تردد در استان در ۹ ماهه سال جاری اشاره کرد و افزود: ۱۳ میلیون و ۹۰۵ هزار خودرو در جاده‌های استان تردد کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی گفت: تعداد خروجی خودرو از استان نیز ۱۳ میلیون و ۳۴۴ هزار خودرو بوده که نسبت به سال گذشته ۶.۳ درصد افزایش یافته است.

کرمی با اشاره به مجموع تردد در استان گفت: ۲۷ میلیون و ۲۴۹ هزار تردد ثبت شده است که ۳.۹ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه سهم ناوگان سنگین ۲۰.۷ درصد با ۵ درصد کاهش بوده، عنوان کرد: سهم وسایل نقلیه سبک نیز ۷۹.۳ بوده که ۶.۴ درصد افزایش یافته است.

سرپرست معاونت حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان اذعان کرد: طبق داده‌های موجود بیش از ۵۰ درصد تصادفات استان در چهار محور اصلی اتوبان زنجان به قزوین، زنجان به تبریز، ترانزیت زنجان به قزوین و ترانزیت زنجان به بیجار رخ می‌دهد و از سال ۹۸ بیشترین تصادفات سهم این محورها با بیشترین فوتی و جراحات بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۸ در حدود ۶۰ درصد تصادفات مربوط به این ۴ محور بوده است، گفت: ۶۹ درصد فوتی‌ها نیز مربوط به این ۴ محور بوده است.

کرمی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۵ درصد تصادفات در این ۴ محور رخ داده گفت: فوتی‌ها ۵۹ درصد و تعداد جرحی‌ها ۵۴ درصد بوده است.

وی در ادامه به تصادفات بالای محور ابهر_ قیدار اشاره کرد و گفت: در این محور ۱۱.۲ درصد تصادفات منجر به فوت، ۳۲ درصد منجر به جرح و ۵۶.۶ منجر به خسارت شده است.

کرمی با بیان اینکه آمار تردد در محور ابهر_خدابنده در ۹ ماهه امسال بیش از ۲ میلیون و ۵۳۵خودرو بوده که نسبت به سال گذشته ۱.۴ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: آمار تصادفات محور ۲۳۹ فقره بوده که ۱۱ تصادف منجر به فوت ۲۷ نفر شده است.

وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته، عمده تصادفات در ساعت ۸ تا ۱۹ رخ داده است. با این حال بیشترین تصادفات این محور در مرداد ماه رخ داده و در آذر ماه کاهشی بوده است.

سرپرست معاونت حمل و نقل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به اینکه عمده وسیله موثر در تصادفات، سواری با ۸۰ درصد بوده، گفت: بقیه تصادفات مربوط به وانت‌بار و موتورسیکلت بوده است.

وی تصادف رخ به رخ را با ۴۸ درصد بالاترین نوع تصادفات در محورهای ابهر به قیدار اعلام کرد و افزود: تصادف با دوچرخه سپس واژگونی بیشترین سهم را در راه‌ها داشته‌اند.

کرمی با اشاره به اینکه در ۷۷.۴ درصد تصادفات عامل انسانی گزارش شده است، گفت: شتاب بی‌مورد و عجله عامل این تصادفات بوده است.

وی بیان کرد: آشکارسازی نقاط دسترسی، ایجاد حساسیت نقاط پرتصادف با نصب تابلوهای هشداردهنده، استفاده از چراغ‌های چشمک زن و ... می‌تواند کمک کننده برای بهبود شرایط باشد.

سرپرست معاونت حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان گفت: ۲ هزار و ۲۵۰ کیلومتر خط‌کشی، ۲۰ کیلومتر تعمیر و نصب گاردریل و ۳ کیلومتر نیز احداث روشنایی طولی بخشی از اقدامات راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در ۹ ماهه امسال است.

گزارشی تحلیلی از وضعیت تصادفات استان نیز بخشی دیگر از دستور کار جلسه بود که پلیس راه ارائه داد.

با هدف‌گذاری شاهد کاهش فوتی‌های محور قیدار_خدابنده خواهیم بود

استاندار زنجان نیز با بررسی این گزارش‌ها، به فراهم نمودن جغرافیای پراکندگی تصادفات در نشست‌های بعدی و موارد مطرحی توسط پلیس‌ تاکید کرد و گفت: با هدف‌گذاری که صورت می‌گیرد شاهد کاهش آمار فوتی‌های به خصوص در محور قیدار_خدابنده خواهیم بود.