نمایش جزئیات مطلب

فرهنگ سلامت؛ بستری برای سلامت و رفاه همگانی

پنجمین روز هفته سلامت با عنوان "سلامت خانواده، فرهنگ سلامت" نامگذاری شده است تا بسترسازی لازم برای ارتقاء این فرهنگ در راستای دستیابی بیشتر به سلامت و رفاه همگانی صورت گیرد.

فرهنگ سلامت؛ بستری برای سلامت و رفاه همگانی

فرهنگ سلامت؛ بستری برای سلامت و رفاه همگانی

پنجمین روز هفته سلامت با عنوان "سلامت خانواده، فرهنگ سلامت" نامگذاری شده است تا بسترسازی لازم برای ارتقاء این فرهنگ در راستای دستیابی بیشتر به سلامت و رفاه همگانی صورت گیرد.

پایگاه خبری وبدا-زنجان، فرهنگ مجموعه‌ای از باورها، آداب، سنن و رفتارهایی است که متاثر از عوامل مختلف تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژیک می‌باشد.

فرهنگ سلامت به طور گسترده به عنوان شرایطی تعریف می‌شود که در آن سلامت و رفاه مردم شکوفا شده و از طریق تقویت جوامع سالم به طور عادلانه جریان‌های تصمیم‌گیری عمومی و خصوصی هدایت می‌شود. به طوری که همه، این فرصت را دارند تا انتخاب‌هایی داشته باشند که منجر به سبک زندگی سالم شود.

فرهنگ سلامت باعث می شود رفتارهایی در جامعه نهادینه شود که منبعث از رعایت اصول بهداشتی و در راستای تامین سلامتی جسمانی روانی اجتماعی و معنوی مردم است و از لحاظ ارزشی در نزد تمام جوامع به طور یکسان و به طور مثبت تلقی می گردد.

بنابراین فرهنگ سلامت را می توان مجموعه باورهای تایید شده آداب و رفتارهایی دانست که بر اساس قواعد بهداشتی و در راستای تضمین و ارتقای سلامتی مردم شکل گرفته است و به عنوان چارچوبی برای سبک زندگی سالم جوامع به حساب می آید.

با رواج یافتن فرهنگ سلامت، جامعه به مکانی امن تر تبدیل می‌شود که سبک زندگی سالم درآن جریان داشته و سبب می‌شود مردم بیشتر از قبل در سلامت و آرامش زندگی کنند.

فرهنگ سلامت با توانمند سازی مردم در محل زندگی، کار، تحصیل و جامعه موجب تأمین، حفظ و ارتقای سلامت به عنوان یک ثروت فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌گردد. همچنین با ارائه خدمات بهداشتی امکان دسترسی به خدمات ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری، دارو، درمان و توانبخشی با کیفیت و ارزان قیمت را برای تمامی مردم امکانپذیر می سازد.

وظایف برنامه‌ فرهنگ سلامت و سبک زندگی سالم:

- آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسؤولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت

-افزایش آگاهی، مسؤولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای کشور و...

-تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا

-ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...

هدف برنامه‌فرهنگ سلامت و سبک زندگی سالم، ارتقاء آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیشگیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی، ارتقای فرهنگ سلامت با در نظر گرفتن نقش عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت از قبیل درآمد خانوار، طبقه اقتصادی خانواده، سطح سواد و مهارت، جنسیت و ... می‌باشد.