نمایش جزئیات مطلب

مانور زلزله و ایمنی در ۱۵۰ مدرسه زنجان برگزار شد

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: در راستای افزایش تاب آوری جامعه و تحقق شعار "مدرسه ایمن_جامعه تاب آور"، مانور زلزله و ایمنی در ۱۵۰ مدرسه استان همزمان با سراسر کشور برگزار شد.

مانور زلزله و ایمنی در ۱۵۰ مدرسه زنجان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر استان زنجان، دکتر حکمت‌اله‌هاشمی در گفتگو با خبرنگاران افزود: جمعیت هلال‌احمر یک ارگان خدمات رسان است و پاسخگویی به حوادث و سوانح در چرخه مدیریت بحران و پیشگیری، آمادگی ، پاسخگویی و بازتوانی نقش کلیدی دارد.


وی با توجه به اینکه هلال‌احمر در چهار چرخه مدیریت بحران نقش کلیدی دارد، بیان کرد: داشتن آمادگی لازم برای پاسخگویی به حوادث و سوانح جزو ضروریت های کار هلال‌ احمر می‌باشد.

وی اذعان داشت: جمعیت هلال‌احمر با ارائه آموزش در مدارس و اجرای طرح دادرس اقدام به تربیت دانش آموزان آماده برای مقابله با حوادث و سوانح احتمالی می‌کند.

هاشمی افزود: اگر امروزه در مدارس دانش آموزان از آموزش های امدادونجات بهره‌مند شوند یقینا تعداد تلفات به معنای واقعی کاهش می یابد و این امر موجب محقق شدن شعار، جامعه آماده می‌شود‌.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: اگر جامعه ای آماده باشد در مقابل هر نوع حادثه ای می‌تواند مقاوم و پاسخگویی مناسبی داشته باشد.

وی با توجه به اینکه تاب آوری جامعه جزو کلید واژه‌های اصلی جمعیت هلال‌احمر می‌باشد، ادامه داد: جمعیت هلال احمر جهت افزایش تاب آوری جامعه، طرح دادرس را در طول سال در تمامی مدارس استان برگزار میکند.


وی گفت: در قالب طرح دادرس تمامی معلمان و دانش آموزان مدارس در سطح استان از آموزش های لازم برای سازماندهی، انجام مانور جهت افزایش تاب آوری و آمادگی برای مقابله به حوادث احتمالی بهره مند میشوند.

هاشمی‌با توجه به اینکه ظرفیت نیروی انسانی و تجهیزاتی در استان ایجاد شده است ، اظهار داشت: جمعیت هلال‌احمر استان در مقابله با حوادث طبیعی و غیرطبیعی آمادگی کامل را دارد.

وی با اشاره به اینکه استان زنجان از حیث حوادث طبیعی و غیرطبیعی در منطقه حادثه خیز قرار دارد و معین استانهای شمالغرب است ، ادامه داد: بنابراین همه ارگان‌ها باید آمادگی پاسخگویی به حوادث احتمالی را داشته باشند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: جمعیت هلال‌احمر استان از اول سال تا کنون در ۵۰۶ حوادث جاده ای ، کوهستانی، مفقودی ، مناطق صعب العبور و... عملیات امدادونجات را انجام داده است.

هاشمی‌با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در حوزه درمان نیز پشتیبان اورژانس و فوریتهای پزشکی است، ادامه داد: اگر از ظرفیت جمعیت هلال احمر در حوزه درمان به خوبی استفاده شود یقینا این امر در ایجاد هم افزایی در استان و کاهش آمار جان باختگان و تلفات تاثیر بسزایی دارد.

حکمت اله‌هاشمی‌گفت: جمعیت هلال‌احمر در هشت ماه گذشته سالجاری ۸۳ مصدوم انتقالی به مراکز درمانی جهت ادامه روند درمان مصدومان داشته است و ۵۱۱ مصدوم، خدمات درمانی را به صورت سرپایی دریافت کرده اند و همچنین نیروهای عملیاتی این استان اقدام به رهاسازی ۸۳ مصدوم محبوس در خودروها کرده اند.

وی ادامه داد: حوادث و سوانح در کمین ماست، با پیشرفت تکنولوژی و رشد و توسعه جوامع حوادث رخ می‌دهد. دو نوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی داریم.

حکمت‌اله‌هاشمی افزود: شاه‌کلید حوادث طبیعی سیل و زلزله است. در کشور ما حوادث طبیعی ناگواری رخ داده و در همه حوادث تلفات جانی و مالی داشته‌ایم. اگر قرار است جامعه‌ای تاب‌آور باشد همه باید سهم خود را انجام دهند، این‌گونه نیست که شعاری دهیم و مخاطب فقط مردم باشند، در حوادثی مثل حوادث جامعه‌ای باید سه ضلع یه مثل خود جاده، انسان و خودرو سهم دهیم و تحلیل کنیم و بعد به فرهنگ‌سازی و هزینه بپردازیم.

هاشمی‌بیان کرد: امروز همه کشور ژاپن را مثال می‌زنند، وسعت ژاپن به اندازه خراسان شمالی ما بوده و کشوری کوهستانی است و جامعه متوجه شد که اگر کاری انجام ندهند ژاپنی در نقشه وجود نخواهد داشت و روی آسیب‌هایی که رخ می‌داد کار کرده و فرهنگ‌سازی کردند.

وی گفت: اگر برای سلامت خود و ایمن‌سازی محیط اطراف خود برنامه نداشته باشیم، رشد و توسعه بی‌معنی خواهد بود.

هاشمی‌با بیان اینکه امروز مدارس و مراکز تحصیلی باید از لحاظ ایمنی در موقعیت خوبی قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: آموزش، سازماندهی و تمرین می‌تواند جامعه و مدرسه ایمنی را به وجود آورد.

گفتنی است بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی با شعار "مدرسه ایمن ، جامعه تاب آور" در تمامی مدارس استان زنجان همزمان با سراسر کشور برگزار شد.

زمان:
بازدید: 17