نمایش جزئیات مطلب

معرفی آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی میکروبیولوژی آب و مواد غذایی

مسئول آزمایشگاه‌های دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی میکروبیولوژی آب و مواد غذایی دارای دو بخش میکروبیولوژی و عوامل شیمیایی است.

معرفی آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی میکروبیولوژی آب و مواد غذایی

معرفی آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی میکروبیولوژی آب و مواد غذایی

مسئول آزمایشگاه‌های دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی میکروبیولوژی آب و مواد غذایی دارای دو بخش میکروبیولوژی و عوامل شیمیایی است.

دکتر جعفر تاران، مسئول آزمایشگاه‌های دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفتگو با خبرنگار وبدا- زنجان، اظهار کرد: این آزمایشگاه دستگاه‌هایی نظیر اتوکلاو، انکوباتورهای بزرگ و‌ کوچک شیکردار، اون با قابلیت تنظیم دما تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد، حمام‌ آبگرم، استومیکر، دستگاه استریل با نور فرابنفش، هود بیولوژیکی کلاس ۲، میکروسکوپ‌های دوربین‌دار و‌ ساده، هموژنایزرهای متعدد، سمپلرهایی با سایزهای مختلف ثابت و متغیر و سانتریفیوژ و... دارا می‌باشد.

وی افزود: در این آزمایشگاه به دانشجویان کارشناسی تمامی رشته‌ها براساس سرفصل‌های آموزشی مدون و دانشجویان ارشد، تدریس انجام می‌شود. همچنین دانشجویان گروه‌های مختلف رشته‌های ارشد برای انجام‌ امور میکروبی پایان‌نامه‌ها و طرح‌ها در این محل مشغول به کار هستند.

این مسئول با بیان اینکه سرفصل دروس میکروب عمومی شامل: آموزش رنگ‌آمیزی‌های گرم اسید فاست مالاشیت گریننحوه کار با میکروسکوپ‌ها، مشاهده انواع آرایش باکتری و شکل انواع باکتری‌ها و نحوه تهیه اسمیر انواع کشت‌ها در محیط‌های مختلف کشت است، گفت: در بخش عوامل شیمیایی؛ آزمایشگاه شیمی آموزشی، اندازه‌گیری تمام آیتم‌های شیمیایی آب و فاضلاب نظیر pH، DO,BOD، سختی، قلیائیت، کلر باقیمانده، سولفات، فسفات، آهن و... آموزش داده می‌شود.

دکتر تاران تصریح کرد: در آزمایشگاه تحقیقاتی که شامل آزمایشگاه‌های آلودگی هوا، پرتو و تجزیه دستگاهی می‌باشد، میزان آلاینده‌های هوا سنجش و آیتم‌های شیمیایی نظیر فلزات سنگین، ترکیبات آلی، آنیون‌ها و کاتیون‌های موجود در آب و فاضلاب و هوا اندازه‌گیری می‌شوند.