نمایش جزئیات مطلب

چرخه مدیریت بحران باید مورد توجه دستگاه های اجرایی باشد

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: زلزله بم آموخت که باید چرخه مدیریت بحران مورد توجه دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

چرخه مدیریت بحران باید مورد توجه دستگاه های اجرایی باشد

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر استان زنجان، دکتر حکمت‌اله هاشمی در وبینار مجازی درس آموخته‌های زلزله بم، افزود: آنچه که زلزله بم به ما آموخت این است که باید به چرخه مدیریت بحران در سازمان ها توجه ویژه داشت و چرخه مدیریت بحران فرمول فعالیت های هلال احمر در همه حوزه‌ها است.

وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر باید در ساختار پاسخگویی و شرایط اضطراری برنامه های تمرینی و مانورهای تمام عیار ی داشته باشد و سازمان هایی که وظیفه پاسخگویی اولیه به حوادث را دارند، باید بصورت شبه نظامی عمل کنند و در تمام فرآیندهای کاری در بعد تفکری و عملکردی نظم وجود داشته باشد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: زمانی که حادثه ای رخ می دهد اگر ساختار دفاعی، نظم و تعادل‌بخش نباشد به حتم مشکلاتی ایجاد و کیفیت و کمیت کار دچار نقص می شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: در زلزله بم شاهد اقدامات اولیه مردم بازمانده بودیم و این مردم اگر آموزش و سازماندهی می‌شدند ، خسارتهای مالی و جانی کمتری بوجود می آمد.
وی ادامه داد: امروزه هلال احمر در قالب راه اندازی خانه های هلال در راستای توانمندسازی جوامع محلی، نهادینه کردن آموزش های خود امدادی و دگر امدادی در بین مردم فعالیت می‌کند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه خانه های هلال نقطعه عطفی برای نجات جان انسان هاست، گفت: مردم در زمان بروز حوادث جهت اقدامات امداد و نجات ظرفیت بالفعل و بالقوه هستند چرا که آنها نخستین گروه هایی هستند که به محل بروز حوادث اعزام می‌شوند که باید از آموزش های تخصصی برخوردار شوند.

هاشمی با تاکید بر اینکه فعالیت های هلال احمر ارتقای کیفی و کمی داشته باشد، افزود: باید ارتقا درک و شناخت خطر پذیری را در فعالیت های هلال احمر به درستی ایجاد کرده و تثبیت منطقه خطر باید حائز اهمیت باشد و این مؤلفه کلید واژه مهمی برای اقدامات و خدمات بعدی است.
وی اظهارداشت:باید بانک اطلاعاتی قوی و کامل از شریان های حیاطی، راه ‌های اصلی و فرعی و ساختار بیوگرافی ساختمانی و مراکز وجود داشته باشد و ضمن آموزش به نیروهای عملیاتی، سازماندهی هم انجام شود و آموزش و سازماندهی زمانی نتیجه بخش خواهد بود که تمرین های مکرر و مانورها برگزار شود.
مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت‌: نجات جان و دارایی انسان مورد توجه قرار بگیرد و در ارائه خدمات‌ به مردم باید مراقب گفتار و رفتارمان باشیم، ارزیابی نیازها در منطقه و محلی که خدمات ارائه می‌دهیم، مورد بررسی قرار ‌گرفته و در ارائه خدمات ادبیات مشترک وجود داشته باشد .

هاشمی با تأکید بر اینکه فرهنگ خود امدادی در جامعه نهادینه شود، افزود: سلامت روح و جان انسان در جامعه بسیار مهم است و امروزه در کشورهای توسعه یافته ورزش جزو رکن اصلی فعالیت ها قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه ارتقا توانمندی جوامع محلی و زیر ساخت و بسترها منجر به کاهش حوادث و عارضه‌ها می شود، ادامه داد: آموزش های مهارتی در کل جوامع محلی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و فرهنگ خود امدادی در کتب درسی دانش آموزان لحاظ شود تا منجر به کاهش خسارت های مالی و جانی در حوادث شود.
وی با بیان اینکه تدوین طرح جامع خطر پذیری و آمادگی بمنظور پاسخگویی سریع، موثر و کارآمد به زلزله احتمالی تهران را باید جزو برنامه های خود قرار دهیم، تاکید کرد: هم افزایی در درون سازمانی وجود داشته باشد. پاسخگویی موثر و کارآمد را در هلال احمر جدی بگیریم و توانمند سازی عملیاتی مورد توجه بیش‌تری قرار می‌گیرد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: باید امروزه در این مجموعه و دیگر ارگان ها توجه بر سازماندهی فنی و تخصصی تیم بانوان امدادگر دقت لازم را داشته و بعنوان یک طرح جامع در کشور اجرایی کنیم.

هاشمی تاکید کرد: حضور بانوان در حوادث و سوانح ضروری بوده و زنانی که در این حوزه توانمند و در حوادث ها باهوش هستند و ظرافت خوبی هم دارند، باید مورد توجه هلال‌ احمر و سایر مسئولان قرار گیرند.
وی با بیان اینکه بانوان در کنار آقایان می‌توانند در حوادث نقش آفرینی کنند و در امر پاسخگویی تاثیر گذار باشند، خاطرنشان کرد: توانمندسازی بانوان و استفاده از آنها در قالب تیم های واکنش سریع در حوادث و سوانح لازم و ضروری است که باید زیر ساخت های این مهم تقویت شود